1.000 TL ve üzeri kargo ücretsiz! Alışverişe Başla

Alışveriş Sepeti

0

Alışveriş çantanız boş

Mağazaya git
Close

5 Maddede Adım Adım Bebek Odası Kurulumu

İle :Özge Uzmay 0 yorumlar
5 Maddede Adım Adım Bebek Odası Kurulumu

Bebek odaları, yeni ebeveyn olmaya hazırlanan ailelerin bebekleri için şık ve konforlu dekorasyon fikirleriyle temel ihtiyaçları bir araya getirmeleri gereken mekanlardır. Heyecanlı bekleyiş sırasında, bebekleri için rahatlık, güvenlik ve sağlamlığı, işlevsel tasarımlarla bir araya getirmek isteyen anne ve babalar için 5 maddede oda kurulumunu sizler için sıralıyoruz.


1.Bebek Beşikleri


Ebeveynler bebek hazırlığı sürecinde ilk olarak en elzem ihtiyaçlardan biri olan beşiklere ihtiyaç duyarlar. Farklı renk ve malzeme seçeneklerine sahip beşiklerde aranan temel özellikler, bebeklerin vücutlarına zarar vermeyecek şekilde köşesiz, canlı ve pastel tonlarda, sağlıklı ve kaliteli malzemeden üretilmiş olmasıdır. Köşesiz beşikler ile özellikle ilerleyen aylarda hareketlenen bebeklerin fiziksel sağlığı korunmaya çalışılır. Bunun yanı sıra kız ve erkek bebekler için farklı renk seçenekleri de mevcuttur. Erkekler için mavi, kızlar için pembe ve her ikisi için de beyaz ve krem tonlar tercih edilir. Bebek ürünlerinde sağlıklı ve doğal olması sebebiyle ahşap malzemeden yapılmış mobilya ve oyuncakları bebek odasında kullanmak isteyen ebeveynler, bakteri ve küf gibi bebekler için sağlıksız organizmaların ürememesi için beşiklerde de ahşap malzemeleri tercih ederler. Bu sayede aynı zamanda dayanıklı malzemeden üretilmiş mobilyaları bebekleriyle buluşturmuş olurlar. Özellikle kesintisiz uykulara daha rahat ulaşılabilmesi için artık sallanan ve sessiz beşikler de dekorasyonun vazgeçilmez parçalarındandır.


  1. Beşikler İçin Tekstil Parçaları

Bebekler için uyku sırasında rahat etmek her şeyden önceliklidir. Huzurlu uykularla hem bebeklerin büyüme-gelişme süreci sakin ve düzenli bir şekilde devamlılığını korur hem de anne-babalar için uyku düzenine geçiş daha rahat bir süreç halini alır. Bu konuda, beşiklerde yer alan tekstil ürünlerinin sağlıklı, yumuşak ve antialerjik olması, vazgeçilmez unsurlar haline gelir. Bu tekstil parçaları başlıca:

İç Yatak ve Kılıf,

Nevresim,

Çarşaf,

Yastık ve Kılıf,

Cibinlik 

parçalarından oluşmaktadır. Bu ürünlerde %100 pamuklu olma özelliği her daim aranmalıdır. Mevsime göre bu seçenekler çeşitlenmekte olup, özellikle kışın bebeklerin odalarında üşümemesi için battaniye mutlaka tercih edilmektedir.


  1. Bebek Odasında Aydınlatma

Bebek odalarında aydınlatma dendiğinde farklı aydınlatma türleri akıllara gelmektedir. Tavan lambası, sarkıt avizeler, abajurlar ve duvar aydınlatmalarının yanı sıra eğlenceli masa lambaları da bebek odalarında artık bir seçenek haline gelmiştir. Bu aydınlatma ürünleri içerisinde dikkat edilmesi gerekilen esas nokta, yüksek parlaklığın ve göz yoran renkte lambaların kullanımından kaçınmaktır. Sıcak renklere (özellikle sarı ve tonlarına) sahip ve loş ışık yayabilecek lambalara bu sebeple yönelinmektedir.


  1. Perde ve Tüller

Özellikle uyku sırasında bebeğin konforunun sağlanması için ışık ayarının kontrol edilebilmesi çok önemlidir. Tül ve perdeler ile bebek odalarınızı dışarıdan gelebilecek istenemeyen sokak ve şehir ışıklarından yalıtabilirsiniz. Aynı zamanda bu ürünlerin antialerjik, toz tutmayan ve kolay temizlenebilir tül ve perdeler olmasına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu tür ürünlerin, zemine temas etmemesi, oda içerisindeki toz ve akarlarının harekete geçmemesini sağlamaktadır.


  1. Halı ve Kilimler

Bebek odası yalıtımında bir diğer önemli adım oda sıcaklığının kontrol edilmesidir. Özellikle emeklemeye ve yürümeye başlayan bebekler için zeminle temasa geçmek, soğuğa maruz kalmaları anlamına gelmektedir. Bu durumu engellemek için bebek odalarına uygun, antialerjik ve sağlıklı materyalden üretilmiş halı ve kilimler tercih edilmelidir. Oda genişliğine uygun, fonksiyonel, yıkanabilir veya sık sık havalandırılmaya uygun bebek odası halı ve kilimleri ile bebeğiniz soğuktan korurken güvenli oyun alanları da yaratabilirsiniz.

Etiketler :
kategoriler : Blog Yazıları

Related post