1.000 TL ve üzeri kargo ücretsiz! Alışverişe Başla

Alışveriş Sepeti

0

Alışveriş çantanız boş

Mağazaya git
Close

Cibinlik Nedir ve Ne İşe Yarar?

İle :Özge Uzmay 0 yorumlar
Cibinlik Nedir ve Ne İşe Yarar?

Sinekten veya diğer böceklerden rahatsız olan bebeğinizin uykusu sık sık bölünüyorsa ya da toz gibi solunum yollarını rahatsız edebilecek sorunlarla karşılaşıyorsanız, çeşitli renk ve modellere sahip cibinlikler kurtarıcınız olacaktır. Cibinlikler, bu tür sorunlardan kurtulmak için klasik bir çözüm yoludur. Bebeklerin uyku sorunlarını ortadan kaldıran cibinlikler, rahat ve huzurlu bir uykunun, sakin gecelerin yardımcısı olduğu için sıkça tercih edilir. Ebeveynler, cibinlik almak için araştırma yapılırken aynı zamanda sineklik olarak adlandırıldığını da görebilmektedir. Cibinlikler, genellikle beşiklere takılır ve sabittir. Beşiklere takılabilen bu modeller başka bir beşiğe takılmak istendiğinde kolayca çözülebilemektedir. Birçok yenidoğan ve ebeveyni için en kolay ve pratik yöntem olan bu cibinlikler ile, anne-babalar çocuklarına rahat ve derin uykular sunabilmektedir. 

Cibinlik Hangi Kumaştan Yapılır?

Cibinlikler sıklıkla tülden yapılmaktadır. Ancak çeşitli kalın kumaşlarla da dikilmiş cibinlikler bulunmaktadır. Bu tür cibinlikler dekoratif amaçlı da kullanılabilmektedir. Daha kalın kumaşlara göre tül cibinlikler bebeklerinizin daha rahat nefes almasını sağlar. Tül cibinliklerde dantelli, desenli ve işlemeli modeller tercih ederek hem bebek odası dekorasyonunda sevimli bir kumaş kullanılmış olur hem de bebekler uykularında rahat eder, daha rahat nefes alır.

Cibinlik Türleri Nelerdir?

Klasik tül ve kumaş beşik cibinliklerinin yanı sıra, katlanabilir ve portatif cibinlikler de bulunmaktadır. Sabit olarak kullanılan beşiklerin yanı sıra, taşınabilir cibinlikler ile bebekler bulundukları her yerde rahat edebilmektedir. Portatif cibinlikler de bebekleriyle beraber seyahat eden ya da farklı yerlerde konaklamak isteyen ebeveynler için kurtarıcı bir çözümdür. Beşik cibinlikleri arasında da birbirinden farklı modeller mevcuttur. Tavana sabitlenerek kullanılan cibinlik türlerine asma cibinlik ya da tavan cibinlik denmektedir. Ancak sıkça tercih edilen model, kolay kurulumu ve daha uygun fiyatlı oluşuyla asma cibinliklerdir. Bunlar beşiğe takılmasıyla kolay kurulum imkanı da sağlar. 

Cibinliğin Boyu Hesaplanırken Neye Dikkat Edilmelidir?

Cibinlikler için dikkat edilmesi gerekilen üç ana başlık vardır:

  1. Cibinlikler yere değmemelidir. Bu durum yerdeki toz, kir ve akarların çocuğun solunum yollarında birikerek rahatsızlık duymasına sebep olabilir. Tül kumaştan yapılmış olduğu için cibinlikler sık sık hareket ederek bu sakıncalı duruma yol açabilir.
  2. Cibinlikler beşiğin ya da karyolanın içerisinde kalacak kadar kısa olmamalıdır. Bebekler için tehlike veya rahatsızlık oluşturacak bu durumu önlemek için cibinlik boyları beşiğin iki yanından sarkacak şekilde hesaplanarak yerleştirilmeli ve ayarlanmalıdır.
  3. Bebeğikler büyüdükçe cibinlik ile daha sık temas etmeye başlayabilmektedir. Özellikle beşiğin kenarlarına tutunarak dünyayı keşfetmeye çalışan sevimli minikler için tül cibinlikler oldukça dikkat çekici olabilemektedir. Bu durumda oluşabilecek herhangi bir güvenlik riskine karşı cibinliğin doğru şekilde kulllanılması ve bebeğin tek başına teması engellenmelidir. 

Cibinlik Nasıl Takılır?

Tavan cibinlikleri için tavandan cibinliğin kenarlarına kadar uzanması gerekecek kadar bir ölçü alınmalı ve cibinlik tavana monte edilmelidir. Bu yükseklik ölçüldükten sonra, cibinliği taşıyabilecek, güvenlikli montaj yöntemleri uygulanmalıdır. Beşiğe monte edilmesi gerekilen cibinlikler ise cibinlik taşıyıcı ile beşiğe tutturulmalıdır. L aparatın beşiğe takılması ve aparat ucuna tül cibinliğin geçirilmesi ile cibinlik kullanılabilir hale gelmektedir. Kullanışlı olan bu aparatlar ile ebeveynler kendi başlarına cibinliği beşiğe takabilmektedir.

Cibinlik Yıkanabilir Mi? 

Tül cibinlikler yıkanabilir kumaşlardan yapılmıştır, formu bozulmaz. Bu cibinlikler, bebeklerin rahat uykular geçirebilmesini amaçlayarak tasarlandığı için aynı zamanda yıkanarak temiz halde kullanılmaya devam edilebilmelidir. Genellikle bu cibinlikler hassas tül kumaştan yapıldığı için çamaşır makinelerinde hassas ayarda yıkanması gerekebilmektedir. Bir diğer seçenek ise elde yıkamadır. Cibinlikler yıkandıktan sonra kendi kendilerine kuruyabilmektedir, ekstra bir çabaya gerek yoktur. Ancak bu durum da cibinlikler arasından fark edebileceği için satın alırken araştırılması gerekmektedir. Cibinliklerin hızlı bir şekilde kirlenmemesi için yere az temas etmesine dikkat edilmelidir, oda bol bol havalandırılmalıdır.  

Cibinlik Fiyatları Ne Kadardır?

Beşiğe sabitlenebilen cibinlikler 100-200 TL arasında satılmaktadır. Tavana asılan cibinlikler ise daha yüksek fiyat seçenekleriyle satılmaktadır. 300-500 TL aralığında satılan bu tür ürünler, fazla malzeme gerektirdiği için daha az tercih edilmektedir.   

Hani Renk Cibinlik Tercih Edilmelidir?

Cibinlik seçimi yapılırken tercih edilmesi gereken renk odanın genel renk tonlarına uyumlu olmalıdır. Genelde pastel tonların tercih edildiği bebek odalarında, bebeklerin gözlerini yormayacak ve sakinleştirici etki yaratacak renkler tercih edilmelidir. Siyah ve benzeri koyu renkler, bebeklerin keşif sürecinde olduğu bu dönemde olumsuz etki yaratabileceği için tercih edilmemelidir. Kimi ebeveyn cinsiyetlere göre cibinlik rengi tercih ederken kimisi ise seçimini, çocuklar henüz kendi zevklerine göre tercih yapamayacağı için en güvenli olan beyaz cibinlik opsiyonundan kullanır. Kız çocukları için genellikle beyaz ve pembe renkleri tercih edilirken, erkek çocukları için beyaz ve mavi renkler tercih edilir. Her iki cinsiyet için ise sarı, turuncu, kırmızı, yeşil vb. canlı renkler tercih edilir.

Etiketler :
kategoriler : Blog Yazıları

Related post