1.000 TL ve üzeri kargo ücretsiz! Alışverişe Başla

Alışveriş Sepeti

0

Alışveriş çantanız boş

Mağazaya git
Close

Hastane Çıkış Setinde Neler Olmalı?

İle :Özge Uzmay 0 yorumlar
Hastane Çıkış Setinde Neler Olmalı?

Doğum yaklaşırken hastane çıkış çantası son aylarda ebeveynlerin hazırlıklarına başladığı ve eksiksiz olması için oldukça özen gösterdikleri bir ihtiyaçtır. Eklenmesi mutlaka gereken ürünlerin yanında opsiyonel seçeneklerde bulunmaktadır. Çantanız henüz hazır değilse bu rehber sizlere mutlaka yardımcı olacak.


  • Neden Hastane Çıkış Çantası Gereklidir?

 

Hastane çıkış çantaları, yenidoğan bebeklerin ve lohusa annelerin doğum sonrasında ilk olarak ihtiyaç duyduğu ürünleri içermektedir. Yenidoğanlar için temel ürünlerin temiz, kaliteli, uygun kumaş özelliğinde ve yenidoğan boyutuna uygun olabilmesi çok önemlidir. Bebeklerinizin ihtiyacını karşılarken aynı zamanda yeni doğum yapmış anneler için de çeşitli kolaylıklar sağlanmaktadır. Genellikle takımlar ve setler halinde satılan bu ürünler ile kolayca hazırlık aşaması tamamlanabilmektedir. 5’li, 10’lu ve 20’li setler halinde satılabilen bu setler ile zamandan tasarruf edebilirsiniz.


  • Hastane Çıkış Setinde Anneler İçin Olması Gereken Temel Ürünler Nelerdir? 

Her ne kadar bebekler için öncelikli olduğu düşünülse de anneler için de hastane çıkış setinde ürünler bulunmalıdır. Anne çantası için mutlaka;

Hastane giriş ve çıkış işlemleri için gerekli evraklar,

Temiz çamaşırlar, hastane çıkış eşofmanları

Minder, ped ve krem gibi emzirme destek ürünleri,

Kişisel bakım ve hijyen ürünleri bulunmalıdır. Bunun dışında anne kendini daha iyi ve rahat hissettirecekse kendisine iyi gelecek ürünleri de çantaya koyabilir. Bunun içerisinde doğum sonrasında kullanabileceği kozmetik ürünleri, süs eşyaları, nazar boncukları, el kameraları gibi çeşitli eşyalar de bulunabilmektedir.


  • Hastane Çıkış Setinde Bebekler İçin Olması Gereken Temel Ürünler Nelerdir?

Hastane çıkış setlerinin yıldızları bebek ürünleridir. Burada yapılmaması gereken, bebek ürünlerinin süslü ve güzel olması için, %100 pamuk, kaliteli ve yumuşak ürünlerin ikinci plana itilmemesidir. Bu sebeple bebekler için;

Zıbın,

Body,

Tulum, 

Yelek,

Şapka,

Battaniye,

Eldiven,

Önlük,

Pantolon,

Çorap ilk akla gelen ürünlerdendir.  Ancak hastane çıkış seti bunlarla sınırlı değildir. Yenidoğan erkek ve kız bebek hastane çıkış setleri için eklenmesi gereken birçok başka eşya da vardır. Örneğin, her an için kurtarıcı müslin bezler, bebeğinizle eve çıkmadan önce de yanınızda bulundurmanız gereken eşyalardan bir tanesidir ve mutlaka yedeği de olmalıdır. Kimi hastanelerin verdiği yenidoğan setlerinde bulunsa bile, bebek bezi, pişik kremleri ve ıslak mendil de mutlaka kendi hazırlayacağınız hastane çıkış setinde bulunmalıdır. En iyi hastane çıkış çantaları, tüm bu ürünlerin bulunduğu ve bebeğin rahat edeceği, sağlıklı ve kaliteli ürünlerden oluşan setlerdir.


  • En Uygun Fiyatlı Hastane Çıkış Çantası Nasıl Hazırlanır?

Bu çantalar hazırlanırken ürünleri set halinde almak hem daha tasarruflu hem de daha zaman kazandırıcıdır. Aynı şekilde, alınacak geniş hastane çıkış çantaları ve bebek/anne ürünleri, doğum sonrasında da kullanılabilir olduğu için uzun vadede kazançlı olabilen ürünlerdir. Bu sebeple çantalar hazırlanırken kaliteli ve antialerjik ürünler almaya dikkat ederken son ana da bırakılmaması gerekmektedir.

Etiketler :
kategoriler : Blog Yazıları

Related post